پنل خورشیدی چیست ؟ سیستمی است که انرژی نور خورشید را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند. یکی از قویترین منابع نور خورشید است. مهمترین ویژگی آن تولید برق است. منبع اصلی انرژی تابش خورشیدی مقدار با کیفیتی از تابش در شرایط عادی جوی است. در ادامه مطلب با تیم پیشگامان برنابنیان همراه باشید.
ویژگی های پنل خورشیدی چیست؟
یکی از مهمترین ویژگیهای پنل خورشیدی، استفاده در مواقع نیاز برای برق اضطراری است. مخصوصا استفاده از آن در مناطق دورافتاده برای دسترسی به برق از شهر، بدون نیاز به آب برای تامین برق است. همچنین در بسیاری از مکانها مانند بیمارستانها، ویلاهای دارای شیب دار کاربرد خوبی دارد.
استفاده آن در این اماکن: پشت بام، در بانکها، شرکتهای مسکن، بزرگراهها، تیرهای چراغ راهنمایی، تیرهای روشنایی، دکلهای مخابراتی، پارکها، در مسافرتها استفاده میشود.
یک پنل خورشیدی با تبدیل نور خورشید فوتونها را به الکتریسیته تبدیل میکند و با کمک این برق میتوان مدارهای الکتریکی را شارژ کرد. پنل خورشیدی، یک سری سلول خورشیدی است که هر کدام از لایههای سیلیکون ساخته شدهاند.
لایههای فسفر برای ایجاد بار منفی و لایههای بور برای ایجاد بار مثبت تشکیل میشوند. به عبارت ساده تر، یک پنل خورشیدی میتواند با اجازهدادن به فوتونها یا ذرات نور از اتمها به الکترونها، الکتریسیته ایجاد کند.
پنل های خورشیدی، درواقع از مجموعهای از واحدهای کوچکتر به نام سلولهای فتوولتائیک ( تبدیل نور خورشید را به برق ) تشکیل شدهاند.
همه چیز درباره پنل های خورشیدی
استفاده از پنلهای خورشیدی برای تولید برق با کمک نور خورشید است. رایجترین و تجدیدپذیرترین منبع انرژی برای تولید برق، در سراسر جهان همین پنلهای خورشیدی است. انرژی تابشی خورشید در هر متر مربع از سطح قابل استفاده پنل خورشیدی در هوای بدون ابر و بدون آلودگی، 1 کیلووات برق تولید میکند.
شدت تابش خورشیدی در ایران روزانه 0.85 کیلووات انرژی به ازای هر 1 متر مربع سطح مفید پانل توسط تابش خورشیدی تولید میکند. این میزان در مناطق جنوبی و جنوب شرقی کشور بیشتر از سایر نقاط است.
شدت تابش خورشید با وسیلهای به نام پیرانومتر اندازهگیری میشود. سنسورهای این دستگاه از نوع فتودیود سیلیکونی میباشد که میتواند تا 1800 وات تابش خورشیدی ورودی در هر متر مربع را با دقت 1 وات اندازه گیری کند. این دستگاه اطلاعات به دست آمده را ذخیره میکند و در صورت نیاز به بررسی در نرم افزار اکسل قابل مشاهده خواهد بود.
علت استفاده از پنل خورشیدی
عواملی مانند هزینه بالای تولید برق از طریق سوزاندن سوختهای فسیلی، آلودگی هوا و گرمشدن زمین منجر به استفاده از انرژی خورشیدی پاک، ارزان و تجدیدپذیر شده است.
محققان و دانشمندان این صنعت بر این باورند که در آیندهای نه چندان دور، استفاده از این نعمت ناب و الهی توسط سیستمهای فتوولتائیک انجام خواهد شد زیرا نرخ گرمایش زمین در پایان سال 2016، 302 رقم بود. در اواخر 2017 به 368 رسیده است. این نشاندهنده نیاز به استفاده از پنل های خورشیدی است.
مطالب مرتبط: سیستم های حفاظتی هوشمند و انواع آن
آشنایی با پنل خورشیدی خانگی
پنل خورشیدی خانگی یکی از انواع پنل خورشیدی است. همه انواع صنایع میتوانند از مزایای تغییر به انرژی خورشیدی بهره مند شوند. با کاهش هزینه نصب یک سیستم پنل خورشیدی، صنعت بالادستی میتواند در هزینه برق صرفهجویی کند و از خود در برابر افزایش قیمت انرژی در آینده محافظت کند.
در اینجا برخی از صنایعی که میتوانند از انرژی خورشیدی بهرهمند شوند، آورده است:
مانند کارخانههای تولیدی، عملیات کشاورزی مانند مرغداریها و مزارع لبنیات برق زیادی مصرف میکنند، فضای سقف زیادی دارند که برای سیستمهای پنل خورشیدی ایدهآل است.
مثالی از پنل خورشیدی خانگی
به عنوان مثال: یک قفس مرغ معمولاً نیاز به حفظ دما و تهویه با فنهای برقی در اندازه صنعتی دارد. اگر یک تاسیسات کشاورزی دارای سیستم خورشیدی روی پشتبام باشد، میتواند از برق تولیدشده توسط شرکت برق، برای پاکسازی انرژی در محل استفاده کند. این تغییر باعث صرفهجویی زیادی در منابع مالی آنها خواهد شد.
قدمت استفاده از انرژی خورشیدی به 100 سال قبل برمیگردد و به دوران موتورهای بخار میرسد. در آن زمان از انرژی خورشیدی برای تولید بخار در موتورهای بخار استفاده میشد، تولید بخار با انرژی خورشیدی، موتورهای بخار را به حرکت در میآورد. بعد از چندین سال، یک سنگ پنل خورشیدی از سلنیوم و لایهی از جنس طلا ساخت.
اگر شما قصد تهیه هر کدام از انواع پنل های خورشیدی را دارید میتوانید در صفحه خدمات سیستم های برق اضطراری و پنل خورشیدی از طریق راههای ارتباطی مشخص شده در سایت با کارشناسان و متخصصان شرکت در این خصوص تماس بگیرید و سفارشات خود را اعلام فرمایید. درصورت تمایل میتوانید شبکه های اجتماعی شرکت تلگرام داشته باشید.