علاوه بر مطالب راجب اجزای شبکه رایانه ای، به مطالب دیگری مانند شبکه های کامپیوتری چیست و انواع آن کدام اند؟ نیز خواهیم پرداخت تا پایان مقاله با ما همراه باشید تا با مطالب جدیدی آشنا شوید.
اجزای یک شبکه رایانه ای کدامند؟
در پاسخ به این سوال میتوان گفت اجزای شبکه رایانه ای از چند جزء تشکیل شده است که در کانال تلگرام به صورت کامل گفته شده است. این اجزا عبارت اند از:
- کارت رابط شبکه
- هاب
- سوئیچها
- کابل ها و اتصال دهندهها
- روتر
- مودم
از آن جایی که با اجزای شبکه رایانه آشنا شدیم بهتر است با خود شبکه کامپیوتری نیز آشنا شویم. شبکه کامپیوتری به مجموعهای از دستگاههای رایانهای متصل به یک دیگر از طریق واسط انتقال اطلاعات میگویند. این شبکهها برای ارتباط، انتقال و به اشتراک گذاشتن منابع و اطلاعات در سازمانها، شرکتها، دانشگاهها و خانهها استفاده میشوند.
شبکهها میتوانند به صورت سیمی ( از جمله کابلهای اترنت و فیبر نوری) یا بیسیم ( از طریق فناوریهای مانند وای فای) بوده و میتوانند در داخل محدودههای کوچک مانند شبکههای خانگی یا در مقیاس بزرگتری مانند شبکههای سازمانی و اینترنت استفاده شوند. این شبکهها از پروتکلها و استانداردهای مختلفی برای انتقال اطلاعات استفاده میکنند که به آنها کمک میکند تا ارتباطات امن و قابل اعتماد را برقرار کنند.
انواع شبکه های کامپیوتری
در این بخش از اجزای شبکه رایانه، انواع شبکه کامپیوتری را بررسی خواهیم کرد که با مطالعه درباره ما میتوانید علاوه بر اجزای شبکه کامپیوتری با انواع این شبکه نیز اطلاعات کسب کنید. انواع شبکه کامپیوتری عبارت اند از:
(Local Area Network) LAN
یک شبکه کامپیوتری کوچک که در یک مکان محدود نصب میشود، مثل یک ساختمان یا یک سالن.
(Wide Area Network) WAN
یک شبکه کامپیوتری که از طریق اتصالات تلفنی یا اینترنت، کامپیوترها و دستگاهها را در محدودهای گسترده وابسته به هم میکند مانند اینترنت.
(Metropolitan Area Network) MAN
یک شبکه کامپیوتری که شامل یک منطقه شهری است و ارتباطات بین مکانهای مختلف در یک شهر را مدیریت میکند.
(Wireless Local Area Network) WLAN
یک شبکه کامپیوتری بیسیم که از طریق اتصالات بیسیم مثل وای فای به دستگاهها این امکان را میدهد که به یک دیگر و به اینترنت متصل شوند.
(Personal Area Network) PAN
یک شبکه کوچک که در محدوده فیزیکی نزدیک به هم قرار داشته و به دستگاههای شخصی مانند تلفن همراه یا تبلت اجازه میدهد با یک دیگر ارتباط برقرار کنند، مانند بلوتوث.
(Virtual Private Network) VPN
یک شبکه که از طریق اینترنت ایجاد میشود و به کاربران امکان میدهد برای ارسال و گرفتن اطلاعات در این شبکه، به طور امن و رمز شده به وسیله تونل استفاده کنند.
Intranet
یک بستر شبکه داخلی که به کارمندان و کاربران درون یک سازمان یا شرکت امکان میدهد تا به منابع و اطلاعات مشترک دسترسی پیدا کنند.
Extranet
یک بستر شبکه که به شرکا، مشتریان و تامین کنندگان خارج از سازمان امکان میدهد به منابع و سرویسهای خاص سازمان دسترسی پیدا کنند.
Client- Server Network
یک شبکه که در آن سرورها نقش مرکزی دارند و به عنوان مراکز برای ذخیره و مدیریت منابع کامپیوتری از جمله فایلها و پایگاه دادهها عمل میکنند.
Peer-to-Peer Network
یک شبکه که در آن هر دستگاه دارای وظیفهای است و تمام دستگاهها به یک دیگر متصل هستند. منابع و اطلاعات را بین خود به اشتراک میگذارند.
موارد گفته شده جزئی از خدمات شبکه های رایانه ای و سیستم ارتباطی در این بخش از اجزای شبکه رایانه است. امیدواریم این مطالب توجه شما را به خود جلب کرده باشد.
اجزای شبکه کامپیوتری بی سیم و سیمی
در مقاله اجزای شبکه رایانه درباره شبکههای بیسیم و سیمی توضیحاتی خواهیم داد که در این قسمت آشنایی با بهترین برند کابل شبکه بسیار مهم است. شبکههای بیسیم شامل تجهیزاتی مانند روترها و اکسس پوینتها میباشند که از طریق امواج رادیویی ارتباط بین دستگاهها را فراهم میکنند. این شبکهها به صورت بیسیم و بدون نیاز به کابلهای فیزیکی وصل شده و میتوانند از طریق فرستنده و گیرندههای وایرلس به ارتباط با دستگاهها پرداخته و اطلاعات را بین آنها منتقل کنند. این شبکهها عموما در محیطهای کوچک مانند خانه، دفتر کار و … مورد استفاده قرار میگیرند.
شبکههای سیمی شامل تمامی شبکههایی هستند که با استفاده از کابلها ارتباط بین دستگاهها را فراهم میکنند. اطلاعات در این شبکهها از طریق کابلهای فیزیکی مانند کابلهای فیبر نوری منتقل میشوند. این شبکه در مکانهای بزرگ مانند شرکتها، دانشگاه و … مورد استفاده میشوند. این شبکه پایدارتر و امنتر از شبکههای بیسیم هستند.
طراحی شبکه کامپیوتری
همانطورکه در مقاله اجزای شبکه رایانه مطالبی را درباره شبکه کامپیوتری بررسی کردیم. در این بخش به طراحی شبکه کامپیوتر میپردازیم که به معنای طراحی سیستمی است که بتواند ارتباط بین دستگاههای کامپیوتری را فراهم کند. این شبکه میتواند شبکه کامپیوتری کوچکی باشد که تعداد کمی دستگاه را به هم متصل کند. یا شبکههای بزرگتری مانند شبکههای سازمانی یا شبکههای اینترنتی باشد. اگر در این مورد سوالاتی داشتید، میتوانید با ما تماس گرفته و سوالات خود را با ما مطرح کنید.
در ادامه مقاله اجزای شبکه رایانه، میتوان گفت که طراحی شبکه کامپیوتری با استفاده از مفاهیمی مانند توپولوژی شبکه، نوع اتصال دستگاهها، پروتکلهای ارتباطی و نحوه انتقال اطلاعات صورت میگیرد. در این عملیات، باید مسائلی مانند امنیت شبکه، عملکرد شبکه، قابلیت اطمینان و مقیاس پذیری نیز مدنظر قرار بگیرد.
سخن پایانی
از همراهی شما تا پایان مقاله بسیار متشکریم. هدف ما از اشتراک این مقاله راجب اجزای شبکه رایانه این بود که شما اطلاعات خود را درباره اینکه اجزای یک شبکه رایانه ای کدامند؟ یا اینکه هر کدام چه کاربردی دارند و تجهیزات لازم برای سالن کنفرانس چه چیزهایی است، به روزرسانی کنید. اگر شما درباره این موضوع سوالاتی داشتید با ما در ارتباط باشید و ابهامات خود را درباره این موضوع رفع کنید.