در این مقاله به آموزش ماهیت و تعریف انواع شبکه های کامپیوتری خواهیم پرداخت. همچنین قصد داریم از نظر ساختاری انواع مختلفی از شبکهها را بررسی کنیم، تا شما بتوانید با توجه به نوع نیاز و شرایطتان از آنها استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتری راجع به اجزای این شبکه به صفحه ” اجزای یک شبکه رایانه ای کدامند؟ ” مراجعه کنید. درصورت دسترسی به پی دی اف شبکه کامپیوتری، روی لینک ” شبکه کامپیوتری pdf ” کلیک کنید.
شبکه کامپیوتری چیست؟
کامپیوترها این قابلیت را دارند که با روشهای مختلف با همدیگر ارتباط برقرار کنند و یک اکوسیستم تشکیل بدهند. شبکه های کامپیوتری به عبارتی دستور زبان این برقراری ارتباط هستند. شما میتوانید به اشکال متفاوت دو یا چند کامپیوتر را به همدیگر متصل کنید.
دسته بندی شبکه کامپیوتری
یکی از پارامترها برای دستهبندی شبکه های کامپیوتری، مقیاس یا دامنه آنها است. شبکه محلی (Local)، شبکه گسترده، شبکه بیسیم (Wireless)، شبکه شهری، شبکههای ذخیرهسازی، شبکههای دانشگاهی و شبکه شخصی انواع متداولی از شبکه منطقهای به حساب میآیند. این شبکهها، تعریف، ساختار و خصوصیات منحصر به فردی است که با توجه به نیاز و شرایطتان میتوانید از آنها استفاده کنید.
LAN یا شبکه محلی
در شبکههای لن، سیستمهای کامپیوتری با حداقل فاصله در کنار هم قرار گرفتهاند. بدین ترتیب میتوان شبکه محلی تشکیل داد. ادارات و مدارس معمولاً دارای یک شبکه محلی هستند، اما بعضی اوقات شاهد آن هستیم که چند شبکه کوچک لن به وجود آمده و از گروههای اطراف استفاده میکند. شبکههای LAN در یک محیط محدود کار کرد دارند و برای کنترل و اعمال محدودیت ایجاد میشوند تا دسترسیهای سیستمی کنترل شود. شخص یا سازمان کنترلگر بتواند به سیستمهای عضو در اینترنت دسترسی کامل داشته باشد. در این شبکه TCP / IP وجود ندارد. عمدتا از LAN استفاده میشود البته نه در همه موارد.
WAN یا شبکه گسترده
همانطورکه از معنی WAN به ذهن متبادر میشود، در این شبکه، سیستمهای رایانهای میتوانند فاصله حداکثری داشته باشند. با این تعریف اینترنت نیز، یک WAN است که سرتاسر زمین را در تصاحب خود دارد. اینترنت از لحاظ ساختاری شامل چندین شبکه لن کوچک و پراکنده است که به وسیله دستگاهی به نام روتر، لنها را به یک ون متصل میکند. این شبکههای محلی گستردهتر میشوند. بدین شکل مالکیت و مدیریت مشترک و توزیعشده به وجود میآید. این مهمترین تفاوت WAN و LAN میباشد.
اینترنت و شبکه های خانگی
اکثر شبکههای خانگی معمولاً از یک شبکه محلی LAN استفاده میکنند، با استفاده از یک مودم و باکمک گرفتن از ISP و ارائه دهنده خدمات اینترنت، به شبکه WAN متصل میشوند. ISP یا همان ارائهدهنده خدمات اینترنتی، یک WAN IP به مودم میدهد. از آن طرف رایانههایی که در شبکه خانگی از IP LAN استفاده میکنند، (که در اصطلاحات عامیانه به آن IP خصوصی نیز گفته میشود.) میتوانند بهطورمستقیم به اینترنت متصل شوند حتی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. اما این نکته را نباید فراموش کرد که برای رسیدن به پنل ISP و دسترسیهای فراتر از آن، باید از یک دروازه شبکه یا بطور معمول یک روتر عبور کنید.
مطالب مرتبط: آشنایی با بهترین برند کابل شبکه
انواع دیگر شبکه های کامپیوتری
Wireless Local Area Network
شبکه بیسیم هم شبکه LAN محسوب میشود البته بدون نیاز به کابل و مبتنی بر فناوریهای بیسیم و Wi-Fi.
Metropolitan Area Network
این شبکه از یک LAN در حد ادارات و مدارس، مساحت فیزیکی بیشتری دارد اما از WAN کوچکتر است؛ که در اصطلاح به دلیل نزدیکبودن به پوشش شهری، شبکه شهری نامیده میشود. این شبکه توسط نهادهای دولتی یا شرکتهای خصوصی بزرگ با دسترسی به پنلها کنترل و اداره میشود.
Campus Area Network
شبکهای که از ترکیب چندین LAN به وجود میآید. این شبکهها مساحت فیزیکی قابل توجهی ندارند اما کاربران زیادی را پوشش میدهند. به همین دلیل شبکه اکثر دانشگاهها یا محیطهای تجاری از این نوع میباشد.
Personal Area Network
این شبکه، فرد محور است اما کاربرد فنی ندارد. بطور مثال درهنگام هاتسپات کردن نت از گوشی به کامپیوتر معنی پیدا میکند.
Storage Area Network
سرورها برای ذخیرهکردن اطلاعات نیازمند فضای ذخیرهسازی هستند که برای دسترسی به آنها از ارتباطات فیبری استفاده میکنند. به اصطلاح فنی، ذخیره داده از سرور به دستگاه نیز میگویند.
جمع بندی
برای این که شبکه مناسب خود را انتخاب کنید، ابتدا باید بدانید که به چه جامعه ای هدف و چه محیطی نیاز دارید. در وهله دوم، بعد از آن که مشخص شد شرایط استفاده و نیاز چگونه است؛ نوبت انتخاب شماست. برای مشاوره و خرید خدمات سیستم های ارتباطی و شبکههای رایانهای، می توانید یا با ما تماس بگیرید یا به فروشگاه مان سری بزنید.