امروزه نورپردازی ساختمان یکی از فاکتورهای مهم است که حتماً باید به آن توجه شود. نورپردازی را میتوان از عناصر مهم ساختمان دانست که میتواند با اجزای مختلفی مانند پنلهای خورشیدی و… انجام شود. اما به طور کلی یکی از بهترین وسیلهها برای نورپردازی ساختمان نصب چراغ خطی توکار است که جلوه فوق العاده زیبایی به سازه میدهد. در واقع نورپردازی خطی به عنوان یکی از روشهای عالی به حساب میآید که خیلی از افراد از آن استفاده میکنند.
همچنین برای خیلی از افراد سوال میباشد که انواع نورپردازی نمای ساختمان کدام است؟ به طور کلی طیف وسیعی از روشهای نورپردازی وجود دارد که از بهترین روشها میتوان به نصب چراغ خطی توکار در نمای ساختمان اشاره کرد. در این مقاله به آموزش نصب چراغ توکار به طور کامل میپردازیم.
آموزش نحوه نصب چراغ خطی توکار
همانطور که اشاره شد یکی از روشهای نورپردازی استفاده از چراغهای خطی توکار است. چراغ توکار معمولاً با ضخامت 8 تا 20 میلیمتر نصب میشود. در هنگام نصب این وسیله بدنه چراغ باید روی شبکه فلزی نصب شود. ناگفته نماند که با برقراری تماس با افراد با مهارت در این زمینه میتوان نصب چراغ خطی توکار را به طور صحیح انجام داد.
در مرحله بعد باید سطح را با استفاده از رنگ و بتونه پوشش داد. به طوری که شیار و اثرات اطراف چراغ خطی توکار به طور کامل از بین بروند. برای سایر روشهای آموزش نصب چراغ خطی توکار میتوان از کانالهای موجود در تلگرام کمک گرفت. ناگفته نماند که نصب این چراغ در قسمت دیوار یا سقف ساختمان انجام میشود.
به طوری که با نصب چراغ روشنایی محیط به طور کامل تأمین میشود. ابعاد چراغ خطی توکار با توجه به داخل دیوار یا سقف متغیر است و به نوع سازه و متراژ آن بستگی دارد. بنابراین از نکاتی که در نصب این چراغ به عنوان یکی از سیستمهای تأسیساتی و برقی ساختمان باید به آن توجه کرد نوع ساختمان و متراژ آن است. این فاکتور مهم در تعیین ابعاد چراغ خطی تأثیر بسزایی دارد.
برای نصب این چراغ توکار ابتدا باید حفرهای در دیوار یا سقف ایجاد کرد. در واقع چراغ خطی توکار درون این حفره نصب میشود. همچنین هنگام نصب چراغ باید بیشتر قسمت این وسیله داخل دیوار یا سقف باشد. به طوری که از بیرون فقط قسمت لامپ چراغ معلوم باشد.
با این حال برای اینکه این چراغ را به بهترین صورت نصب کنید میتوانید مشاوره ساختمان سازی به صورت آنلاینی و رایگان را دریافت کرده و چراغ مناسب را با توجه به نوع سقف و ابعاد سازه خود انتخاب کنید.
چراغ خطی تو کار چگونه نصب میشود؟
همانطور که گفته شد طیف وسیعی از تجهیزات نورپردازی وجود دارند که یکی از آنها چراغ خطی توکار میباشد. نصب چراغ خطی توکار محیط را بسیار زیبا و شیک جلوه میدهد. همچنین این چراغ در دو نوع چراغ خطی توکار لبهدار و بدون لبه تولید میشود.
نحوه نصب چراغ لبهدار با چراغ بدون لبه کاملاً متفاوت است. برای نصب این چراغ باید ابتدا به این موضوع پرداخت که سبک دکوراسیون داخلی چیست و انواع آن کدام است؟ سپس با توجه به نوع سبک از چراغ لبهدار یا بدون لبه استفاده کرد.
طریقه نصب چراغ لبه دار
طریقه نصب چراغ خطی توکار لبهدار به این صورت است که این چراغ روی سقف نصب میشود. از طرفی میتوان این نوع چراغ را بر روی دیوارهای کاذب نیز نصب کرد. نکته مهمی که در آموزش نصب چراغ لبهدار باید به آن اشاره کرد این است که نصب چراغ لبهدار در زیرساختهای کنافی احتیاج به زیرسازی دارد.
البته میتوان به جای زیرسازی از روش برش کناف استفاده کرد. این روش با توجه به طراحی و معماری داخلی ساختمان متفاوت است. چرا که برای نصب چراغ خطی لبهدار در برخی سازهها میتوان از پروفیل آلومینیومی، کلیپس و… استفاده کرد.
طریقه نصب چراغ بدون لبه
نصب چراغ خطی بدون لبه با استفاده از پیچ صورت میگیرد. به طوری که میتوان این چراغ را به راحتی به سقف کاذب متصل کرد. با این حال نصب این چراغ به منبع به نور نیاز دارد. برای این کار میتوان از نوارهای ال ای دی، طلق دیفیوزر و… استفاده کرد.
چراغ خطی توکار برای چه فضاهایی مناسب است؟
یکی از فاکتورهای مهمی که در نصب چراغ خطی توکار باید به آن توجه کنید فضای مورد نظر برای نصب این نوع چراغ است. چرا که فضا و کلیه سیستم مکانیکی ساختمان باید برای نصب این چراغ کاملاً مناسب باشند.
عموماً نصب این چراغ بر روی سطوح عمودی و افقی صورت میگیرد. این چراغ همچنین بر روی سطوح شکلدار نصب میشود. اما به طور کلی میتوان گفت که نصب چراغ خطی در محیطهای مسکونی، اداری و تجاری، محیطهای باز و… مناسب میباشد.
نکات مهم نصب چراغ خطی توکار
برای اینکه بتوانید چراغ توکار را به بهترین نحو نصب کنید لازم است به برخی از نکات توجه داشته باشید. در اولین مرحله برای نصب چراغ خطی توکار باید ابتدا برق ساختمان و سیستمهای برق اضطراری را به طور کامل قطع کنید.
از طرفی برای اینکه نصب این چراغ به طور صحیح انجام شود باید به متراژ محل مورد نظر توجه کنید. همچنین باید اندازه و تعداد چراغهای خطی توکار را بررسی کنید.
هنگام نصب باید چراغ را به طور کامل تراز کرده و کارکرد ژنراتور و اتصالات برقی را به طور دقیق چک کنید. در صورت هرگونه مشکل میتوانید از مشاورانی کمک بگیرید که در این زمینه مهارت دارند.
آیا نصب چراغ توکار نیاز به متخصص دارد؟
به طور کلی نصب چراغ خطی توکار ساده است و سریع انجام میشود. با این حال بهتر است برای نصب این چراغ از افراد متخصص کمک بگیرید که نصب این چراغ را به طور اصولی انجام میدهند.
در پیجهای مختلف اینستاگرام میتوان از متخصصان با مهارت در این زمینه کمک گرفت. چرا که نصب درست این چراغ سبب افزایش زیبایی ساختمان میشود.
سخن پایانی
نصب چراغ خطی توکار در دو نوع لبهدار و بدون لبه انجام میشود. همچنین این چراغ برای مکانهای مختلفی همچون ساختمانهای مسکونی، تجاری، محیطهای باز و… مناسب است. نحوه نصب چراغ خطی توکار با توجه به نوع نما و دکوراسیون متفاوت است.
در این مقاله به آموزش نصب چراغ خطی توکار به صورت کامل پرداختیم. شما نیز میتوانید با مراجعه به سایت و تحقیق درباره ما سایر روشهای نصب این چراغ را دریافت کنید. سپاس از توجه شما.